GENERELLE, FORHOLD, ØKONOMI

I fuld fart væk fra krisen

Flag 22-03-13 ~Et minuts læsning · 185 ord

Estland, Letland og Litauen er de lande, som lige nu har klart den kraftigste vækst i EU. De tre baltiske lande besætter de tre første pladser på en liste over væksten i landenes økonomi, siden de ramte bunden af den økonomiske krise.

Estland topper oversigten med en økonomisk fremgang på 1,5 pct. Ikke om året, sådan som det er tilfældet i mange andre EU-lande, når det går godt. Nej i kvartalet. Dvs. at Estland, siden krisen kradsede allermest, har haft en økonomisk fremgang på ca. 6 pct. om året.

På andenpladsen kommer Letland med en vækst på knap 1,2 pct. i kvartalet, mens Litauen følger efter på tedjepladsen med knap 1,1 pct. i kvartalsvis vækst, fremgår det af listen, som bygger på tal fra Danmarks Statistik og økonomen Torben Mark Pedersen.

Til sammenligning når «væksten» i EU og Euro-landene i gennemsnit op på 0,15 - 0,20 pct. i kvartalet. Altså mellem 15 og 20 promille.

Danmark ligger endnu lavere. Her har væksten siden krisens bund været på i gennemsnit godt 0,1 pct. i kvartalet. Det er 110 af væksten i Baltikum, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: