BOLIG, ØKONOMI, BOLIGKØB, BOLIGSALG, EJENDOMME, LANDEJENDOMME, VINGÅRDE

Huspriser er steget med 1/3 på 3 år

Flag 28-05-15 ~2 minutters læsning · 216 ord

De australske huspriser tager for tiden nogle endnu større hop end de kænguruer, som landet huser. Det gælder især i Australiens største by, Sydney, hvor boligpriserne er skudt i vejret med 13 på blot 3 år. Men så sent som i april 2015 steg huspriserne generelt i Australiens større byer.

Prisstigningerne er så store, at det australske parlament i hovedstaden Canberra netop har vedtaget en lov, som skal dæmpe stigningerne. Loven byder blandt andet på klækkelige bøder og fængselsstraffe på op til 3 år til udenlandske investorer og involverede mæglere i forbindelse med ulovlige opkøb af ejendomme.

Det australske ejendomsmarked er blandt andet glohedt, fordi kinesiske rigmænd køber op. I 2014 overtog Kina således førstepladsen som den største investor i landet - fra USA, og skiftet skyldes især en markant stigning i kinesernes smag for ejendomme.

Men en række udenlandske selskaber overtræder de australske love i forbindelse med deres investeringer, og nu bliver der strammet endnu mere op på dettte område. F.eks. skal udenlandske investorer nu af med et gebyr på DKK 27.000, hvis de vil købe en ejendom på op til 1 mio. australske dollar - DKK 5,35 mio. Er købsprisen højere, eller drejer det sig om køb af landbrugsejendom, skal de udenlandske investorer for fremtiden betale et endnu højere gebyr, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: