VIRKSOMHED, ØKONOMI, VIRKSOMHEDSETABLERING

Direktør: Alle virksomheder drøfter udflytning hele tiden

Flag 25-01-13 ~2 minutters læsning · 224 ord

Hvis du driver en dansk virksomhed, så ved du det allerede. Og hvis du gerne vil have et job - eller blive ved med at have et - så er det måske tiden at vende blikket mod nye horisonter.

Mange danske virksomheder flytter produktion til udlandet, og dem, der ikke allerede er i gang med det, overvejer at gøre det.

Udflytning er nemlig ikke et emne, der popper op hist og her en gang imellem. Det er på dagsordenen i alle danske virksomheder - og hele tiden.

Sådan lyder erfaringen i hvert fald hos Lars Frederiksen, der er adm. direktør i ingrediensvirksomheden Chr. Hansen.

Direktøren var en af deltagerne til en debat i Børsen Executive Club i tirsdags, og her kunne han fortælle, at han stort aldrig oplever at være sammen med en dansk virksomhedsleder eller finansdirektør, uden at de kommer ind på spørgsmålet om udflytning.

Ifølge Lars Frederiksen kører der hele tiden en løbende overvejelse om, hvor meget en polsk bogholder koster, eller om det er nemt at flytte til Ungarn. Hvis da ikke overvejelsen går på at tage springet helt til Kina.

Mogens Nørgaard Mogensen, chef for revisionsfirmaet PricewaterhouseCoopers (PwC) i Danmark, havde et lignende budskab.

Danske firmaer flytter til udlandet i et stigende tempo, og det er omkostningerne i Danmark, som presser dem til det, lød det ifølge artiklen fra PwC-chefen.

Skribentmail: