VIRKSOMHED, ØKONOMI, IT

Danske it-iværksættere flytter til udlandet for at få kapital

Flag 30-08-17 ~Et minuts læsning · 194 ord

De 50 mest værdifulde og succesfulde danske it-virksomheder beskæftiger flere end 29.000 medarbejdere rundt om i verden. Årsagen er blandt andet, at de har svært ved at skaffe kapital i Danmark. Kun hver femte af dem har fået kapital fra danske ventureselskaber under deres vækst, og der har fået mange til at søge andre græsgange uden for landets grænser. Og med succes.

Samtidig oplever mere end hver femte danske it-virksomhed i dag, at de bliver sat tilbage i deres udvikling, fordi de ikke kan skaffe nok investorer i Danmark.

Skribenten peger på, at de DKK 100 mia., som danskerne hvert år indbetaler til pensionskasserne, bør komme langt mere i spil over for de danske it-firmaer end det er tilfældet i dag, hvor pensionsselskaberne foretrækker at sætte pengene i obligationer og aktier i store internationale virksomheder.

Desuden fremhæver hun, at der kunne komme flere penge ud at arbejde i danske it-virksomheder, hvis vDanmark lod sig inspirere af Sverige. Her har det siden 1978 været muligt at oprette en investerings-sparekonto. Den mulighed har 1,8 mio. svenskere indtil nu valgt at benytte sig af, og det har ifølge artiklen resulteret i investerings-kapital på over SEK 450 mia.

Skribentmail:

Mere info: https://www.computerworld.dk/art/240034/danske-it-startups-rykker-ofte-til-udlandet-for-at-skaffe-kapital-pensionskasserne-maa-paa-banen-saa-vi-kan-holde-paa-arbejdspladserne