De danske studievejledere ved for lidt om at studere i udlandet. Ja, i nogle tilfælde modarbejder deres vejledning reelt unge med udlængsel. Sådan lyder i hvert fald budskabet fra de tre skribenter, som vel at værke ikke har ladet sig bremse af deres danske studievejledere. De studerer nu alle på Oxford University i England.
I visse tilfælde udvikler vejledningen sig ifølge skribenterne til desperation, hvor studievejlederne henviser til at søge hjælp hos Danish Students Abroad (DSA). Det er ifølge skibenterne sket med en sidebemærkning om, at de i virkeligheden ikke må nævne denne organisation, fordi hos studievejlederne er hyret til at sælge uddannelser i Danmark…
Måske derfor, at kun 3,3 pct. af danske studerende ifølge OECD vælger at tage et studieophold i udlandet. Det er færre end i Grækenland, fremgår det af artiklen.
Løsningen er ifølge artiklen, at de danske studievejleder sendes på kursus i at studere i udlandet, og at de indser, at frivillige elevorganisationer er medspillere i stedet for det modsatte.
Som et absolut minimum bør studievejlederne f.eks. vise, at fristerne for at søge ind på en uddannelse i f.eks. England og USA er helt anderledes end i Danmark. I Danmark hedder deadline juli, mens den i de to andre lande ligger fra september til december.