3,3 pct. af danske studerende vælger at tage en del af deres uddannelse i udlandet. Dermed er udlængslen blandt danske studerende langt lavere end i f.eks. Norge, Sverige, Tyskland, Østrig og Schweiz. Det viser rapporten «Education at a Glance 2013» fra den økonomiske samhandelsorganisation OECD.
Det er vigtigt for danske virksomheder, at de kan ansætte unge danskere, som har vist, at de kan bo i et andet land og møde andre kulturer. Derfor er 3 ud af 100 for lidt, selv om tallet langsomt bevæger sig opad, mener Charlotte Rønhof, der er underdirektør i erhvervsorganisationen Dansk Industri (DI).
Forklaringen er ifølge underdirektøren, at danske studerende typisk er både ældre og mere veletablerede - med bolig og måske også børn - end studerende i andre lande.
Sørine Vesth Rasmussen, formand for Danish Students Abroad (DSA), mener dog i stedet, at synderen er den dårlige studievejledning og det både store og langsommelige store bureaukrati, som danske studerende løber ind i, når de undersøger mulighederne for at studere i udlandet.
Uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen ®, mener lige som Charlotte Rønhof, at for få danskere vælger at studere i udlandet. Det går fremad, men vi kan stadig lære af andre lande, siger hun ifølge artiklen.