SOCIAL, SUNDHED, ØKONOMI

Udlandsdanskere vender hjem til integrationsydelse

Flag 18-06-16 ~2 minutters læsning · 257 ord

Det er ikke blot flygtninge, der kommer til at modtage den nye og strammere integrationsydelse fra 1-7-16. Ydelsen vil også blive udbetalt til danskere, som flytter tilbage til Danmark efter mere end et års ophold i udlandet, og som ikke har nogen indtægt.

Det viser et eksempel med Charlotte Deleuran, der flyttede tilbage til Tårnby i oktober 2010 efter at have boet godt og vel halvandet år i den skånske landsby Ludvigsborg mellem Hörby og Höör. Den 48-årige dansker har boet i udlandet i mere end et år ud af de seneste 8 år, og dermed falder hun ind under reglerne for den nye ydelse. Med udlandet forstås der i denne forbindelse også et andet EU-land.

Charlotte Deleuran blev ikke berørt af den først udformning, som integrationsydelsen. Den gjaldt kun for personer, der kom til Danmark efter 1-9-15. Men den nye - og strammere - udgave fra marts 2016 gælder for alle. Også danske statsborgere som Charlotte Deleuran - og personer, der har boet i Danmark i flere år.

Den nye stramning ventes fra næste måned at erstatte kontanthjælp eller uddannelsesstøtte for omkring 2600 danske statsborgere. I forvejen modtager 995 etniske danskere integrationsydelse.

Personer på integrationsydelse får som udgangspunkt udbetalt DKK 6010 om måneden - svarende til dansk SU. Hvis de er forsørgere stiger ydelsen til DKK 8411 for gifte - og DKK 12.019 om måneden for ugifte. Hjemmeboende under 30 år må nøjes med DKK 2590 om måneden. Har du bestået en eksamen i dansk, lægges der DKK 1517 om måneden oveni, fremgår det af artiklen.

Skribentmail:

Mere info: http://nyheder.tv2.dk/politik/2016-06-18-boede-et-aar-i-sverige-nu-skal-charlotte-paa-integrationsydelse-sammen-med-2600