OFFENTLIG, ADMINISTRATION, JURA, REGLER, STEMMERET

Udlandsdanskere holder også valg

Flag 13-11-07 ~Et minuts læsning · 171 ord

Udlandsdanskere har ikke stemmeret i Danmark - til manges fortrydelse. Men helt snydt bliver de nu ikke ved dagens Folketingsvalg. I protest mod den manglende stemmeret inviterer organisationen Danes Worldwide alle udlandsdanskere til at afgive deres stemme på nettet. Det kan ske på følgende webside:

http://www.danes.dk/page.dsp?page=3758&area=831

Efter valget vil Danes Worldwide bruge afstemningen som skyts i sin kamp mod den manglende stemmeret for udlandsdanskere i Danmark. Organisationen peger blandt andet på, at borgere fra mange andre lande beholder deres stemmeret, selv om de flytter ud af landet. Det gælder blandt andet i Sverige, Frankrig, Finland, Schweiz, Spanien, Italien, Østrig og Benelux-landene, Polen, Tjekkiet og Slovenien.

Mange udlandsdanskere flytter tilbage til Danmark efter en årrække. På den baggrund er det urimeligt, at de ikke kan stemme i Danmark, mens de er ude, mener Christopher Bo Bramsen, der er formand for Danes Worldwide.

Den danske advokat Max Ulrich Klinker fra Sydfrankrig mener desuden, at i hvert tilfælde danskere med bopæl i EU bør kunne stemme til valg i Danmark, fremgår det af artiklen.

Skribentmail:

Mere info: http://jp.dk/indland/indland_politik/article1161497.ece