INVESTERING, ØKONOMI

Ingen grund til usikkerhed over for ETF-fonde

Flag 07-06-11 ~2 minutters læsning · 220 ord

Der hersker megen usikkerhed om, hvorvidt det er en god idé at placere sine investeringer i udenlandske Exchange Traded Funds - også kaldet ETF-fonde. Desuden kan bankerne ikke blive enige om, hvilke ETF-fondene de vil tilbyde kunderne.

Mest ivrige er Danske Bank og Nordnet, som begge har seks ud af 10 udvalgte fonde på hylderne. Andre banker udbyder færre ETF-fonde, mens halvdelen af de 12 danske banker, som er undersøgt i artiklen, slet ikke udbyder nogen af de ti fonde.

En af bankerne henviser til, at fondene ikke opfylder den såkaldte puljebekendtgørelse om, hvordan pensionsinvesteringer skal foregå i en bank. Andre banker begrunder deres skepsis over for ETF-fonde med, at pensionsopsparerne risikerer at skulle betale en strafafgift på 60 pct., hvis aktiverne ikke er godkendte. Men det behøver investorerne ikke frygte, for i givet fald giver Skat investoren lov til at sælge aktiverne, inden straffen falder, fremgår det af et skriftligt svar fra Anders Nielsen, der er specialkonsulent i Skat.

Selv om bankerne således må siges at være tøvende over for den nye investeringsmulighed, så behøver de danske investorer ikke være det, lyder budskabet i artiklen.

En ETF-fond er et både billig og stabilt produkt. Det eneste problem er, at udenlandske ETF-fonde bliver beskattet hårdere i Danmark end danske fonde, mener Jens Møller Nielsen, der er chefredaktør i Dansk Aktionærforening.

Skribentmail: