GENERELLE, FORHOLD, GENERELT, BOLIGKØB

Websted med mere end 1000 gode råd om at flytte til udlandet

Flag 07-04-02 ~3 minutters læsning · 541 ord

Kopi af pressemeddelelse dateret 7-4-02 - dagen før lanceringen af Udvandrerne.dk

Den populære udsendelse «Hammerslag» har forladt Sydspanien. Til gengæld kan alle danskere nu klikke sig frem til mere end 1000 gode råd og nyttige informationer - ikke blot om Solkysten og ikke blot om ejendomspriser - men om alle forhold vedrørende det at flytte til udlandet.

De gode - og gratis - råd er at finde på Udvandrerne.dk, som åbner på webadressen www.udvandrerne.dk mandag morgen den 8. april. Det nye websted tilbyder fra åbningen informationer om cirka 100 lande, og der er nyttig viden at hente om alt fra at købe feriebolig, studere og være udstationeret i udlandet til at slå sig ned fast for at nyde sit otium, arbejde eller starte egen virksomhed.

Det stopper dog ingenlunde ved de 1000 råd. Udvandrerne.dk vil løbende blive opdateret og udbygget. Stedets webmaster garanterer en jævn tilstrømning af gode råd, artikler og temaer, men webstedet er i lige så høj grad lagt an på, at brugerne selv bidrager med gode råd, erfaringer, advarsler m.m. Alle bidrag fra brugerne bliver omgående lige så søgbare som alt andet materiale på webstedet, men de bidrager også til at opfylde den største ambition med projektet: At webstedet skal blive et mødested, hvor danskere hjælper hinanden på tværs af landegrænser!

Der kan være mange gode grunde til at udvandre fra Danmark. Det mærkes også på det nye websted, hvor mange citerede personer peger på, at det lille lavland har formået at indføre nogle af verdens højeste skatter og afgifter, hvorefter de beretter om et mere tåleligt skattetryk i deres nye hjemland. Andre peger på, at Danmark ikke længere har så gunstige jobmuligheder som andre lande. Andre klager over høje priser på både ejendomme og forbrugsgoder, mens andre igen siger, at alene «Janteloven» er grund nok til at rykke teltpælene op.

Alle disse bekymringer skinner igennem mange af de ting, som folk giver udtryk for på Udvandrerne.dk. Men formålet med webstedet er i virkeligheden ikke at gøre hjemdanskernes frustrationer større, end de måske allerede er. Formålet er i højere grad at støtte os alle i den rolle, vi har som forbrugere - herunder «forbrugere af lande». Et stort mål vil være nået, hvis flere efter et k(l)ik forbi har fået mulighed for at træffe deres beslutninger på basis af viden frem for frustrationer.

Holdningen bag Udvandrerne.dk er, at diskussion om internationalisering og globalisering ikke kun bør foregå på direktionsgangene, på Christiansborg og andre steder i samfundets top. Det er i stadig stigende grad et personligt spørgsmål for alle - eller ligefrem en beslutning for livet.

For få år siden tegnede to grupper af danskere sig for næsten al udvandring: Folk med millioner på kontoen drog sydpå for at nyde alderdommen, mens personer med kvalifikationer til et topjob satte kursen mod vest for at gøre erhvervskarriere. Men i dag søger stadig bredere grupper af danskere udenlandske græsgange. Det fremgår af mange kildehenvisninger på Udvandrerne.dk.

I 1900-tallet flyttede mange danskere fra land-til-by. Måske vil det nye århundrede byde på det samme fænomen - blot fra land-til-land.

For første gang i 100 år ser det ud til, at udvandring atter er ved at blive en folkesag - «Hammerslag» eller ej. Netop den sag er Udvandrerne.dk sat i verden for at støtte.

Skribentmail: