GENERELLE, FORHOLD, SKATTER, AFGIFTER, IT

Ingen telefondata uden dommerkendelse

Flag 30-08-13 ~Et minuts læsning · 186 ord

Skat kan alligevel ikke uden videre forlange følsomme teleoplysninger udleveret af teleselskaberne til brug for efterforskning af bl.a., om kunder befinder sig i udlandet eller i Danmark. Den slags kan kun kræves i forbindelse med efterforskning af grov kriminalitet og kun efter en dommerkendelse, fastslår Erhvervsstyrelsen.

Skat har ellers i mange år forsøgt at få teleselskaberne til at udlevere de såkaldte masteoplysninger, som fortæller helt nøjagtigt, hvor en person har været på et givet tidspunkt. Desuden har Skat prøvet at få telefonselskaberne til at slippe informationer om, hvem deres kunder har modtaget opkald fra.

Den slags oplysninger skal Skat ikke have adgang til i forbindelse med den almindelige ligning. Området er underlagt et EU direktiv, der som udgangspunkt kun åbner for udlevering af teledata i sager om grove lovovertrædelser, fortæller Brian Adrian Wessel, kontorchef i Erhvervsstyrelsen.

Erhvervsstyrelsens afgørelse vækker glæde i brancheorganisationen Teleindustrien. Her bekræfter den direktør Jakob Willer i, at hans medlemsvirksomheder har handlet korrekt ved at nægte at udlevere de omdiskuterede data til Skat. Han forventer nu, at teleselskaberne har fået den sidste henvendelse fra Skat om de pågældede data, fremgår det af artiklen.

Skribentmail:

Mere info: http://www.bt.dk/politik/forbud-mod-at-hente-dine-mobil-data-skat-faar-taesk-i-ny-sag