BOLIG, SKATTER, AFGIFTER, BESKATNINGSRET

Efterlysning af udlandsdanskere som berøres af lovforslag

Flag 22-03-18 ~2 minutters læsning · 279 ord

Regeringen har fremsat et lovforslag, som - hvis det vedtages - ændrer reglerne for udlandsdanskeres ophold i Danmark. Som journalist på Finans og Jyllands-Posten arbejder jeg på nogle artikler om lovforslaget og vil gerne interviewe to personer, som bliver berørt af ændringerne. Kort fortalt går de ud på, at udlandsdanskere med adgang til en bolig i Danmark, der kan anvendes til helårsbrug, bliver fuldt skattepligtige i Danmark, hvis de opholder sig mindst 90 dage i Danmark i løbet af et år. For udlandsdanskere i Frankrig og Spanien, som er 65 år eller ældre, er grænsen dog stadig 180 dage.

Det betyder, at udlandsdanskere får bedre mulighed for at arbejde i Danmark. I dag risikerer man at blive skattepligtig, selv hvis man blot arbejder lidt i Danmark. Fremover kan man arbejde i op til 90 dage uden at blive skattepligtig.

For udlandsdanskere, der holder fri i Danmark, er reglerne en skærpelse, idet de i løbet af et kalenderår i dag kan opholde sig 180 dage i Danmark, men fremover kun 90 dage (med undtagelse af udlandsdanskere i Frankrig og Spanien, som er over 65 år, hvor grænsen som nævnt fortsat vil være 180 dage).

Bliver du berørt af reglerne – enten fordi du vil få bedre mulighed for at udføre arbejde i Danmark, eller fordi du får dårligere mulighed for at opholde dig i Danmark uden at arbejde – vil jeg meget gerne høre fra dig. I givet fald skal du være villig til at deltage i en artikel om ændringerne med navn og foto. Jeg skal høre fra dig hurtigst muligt og senest tirsdag den 27. marts ved middagstid.

Med venlig hilsen

Kristoffer Brahm

Journalist på Finans og Jyllands-Posten

Skribentmail: