UDDANNELSE, FORSKNING, STATISTIK, STUDIEOPHOLD

Studerende foretrækker engelsktalende lande

Flag 19-10-08 ~2 minutters læsning · 260 ord

Engelsktalende lande er de største magneter, når de studerende ved Aarhus Universitet vælger, hvor de vil på udveksling i forbindelse med deres studier. Men interessen går uden om England. Det engelske sprogs moderland ligger simpelthen for tæt på Europa. I stedet er USA, Australien og Canada de suverænt mest populær lande at tage på studieophold i blandt universitetets studerende.

Faktisk er søgningen til netop USA, Canada og Australien så stor, at universitetet nu afviser op mod hver fjerde studerende, som ønsker at komme på studieophold i et af de tre lande. Det oplyser Kaja Nørgaard Berthelsen, der er soushef i Internationalt Sekretariat på universitetet. Sekretariatet arbejder da også på at få udvekslingsaftaler med flere amerikanske universiteter, men det er ikke helt let, fordi de amerikanske universiteter så også skal henvise flere studerende den modsatte vej.

En anden tendens er, at de studerende de seneste fem år har fået markant mere smag på at gennemføre en del af deres studier på et øversøisk universitet, som kan ligge i f.eks. Kina, Hong Kong eller Singapore. I 2004-05 lagde 60 studerende billet ind på at komme til et oversøisk universitet, mens tallet i 2008-09 var 113. Søgningen til de øversøiske universiteter er nu så stor, at Internationalt Sekretariat må afvise hver anden ansøger, oplyser Poul Bonde, der er leder af sekretariatet.

Stigende interesse er der også for at komme til et universitet i et andet europæisk land. I 2005-06 sendte sekretariatet 155 studerende ud i Europa, mens der i år til dato er sendt 173 af sted samme vej, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: