Hvis du gerne vil gøre en god figur ved et amerikansk spisebord, så kan du med fordel skele lidt til følgende 6 tips.
Rådene kommer fra familien Post, som kan sammenlignes med danske Emma Gad. Familien står bag The Emily Post Institute, som bl.a. har udgivet mere end 50 bøger om god etikette.
1) På restauranter lader tjenerne ofte bestikket fra forrettten ligge. Det er ikke uhøfligt at bede om nyt bestik til hovedretten.
2) Tjenere på restauranter fjerner ofte tomme tallerkener, inden alle er færdige med at spise. Det bør du til gengæld ikke påtale.
3) Du kan godt opleve at få regningen, uden at du har bedt om den. Men det er OK. Restauranten forsøger ikke at slippe af med dig før tid.
4) Hvis du har fået noget mad i munden, som du ikke kan tygge eller har lyst til at synke, så hold fingrene fra munden. De pågældende mad skal forlade munden, som den ankom. F.eks. på en gaffel.
5) Hold arme og albyr fra bordet, ind til du er færdig med at spise.
6) Læg gaflen og kniven på tallerkenen i positionen «20 minutter over 8», hvis du vil signalere, at du ikke er færdig med at spise.