GENERELLE, FORHOLD, JURA, REGLER, INDREJSEREGLER

I samme båd, gør det hvis du kan

Flag 17-05-15 ~2 minutters læsning · 314 ord

Hvis forudsætningerne er i orden, så kan det blive en fantastisk oplevelse for dig og din familie. I kan jo altid flytte tilbage til Danmark igen, ca. halvdelen af mine danske venner herovre har gjort det.

Nogle af forudsætningerne er:

  1. Du kan få arbejds/opholdstilladelse.


Den får du på en af 2 måder (jeg er ikke ekspert her). Enten finder du en virksomhed som vil ansætte dig og ansøger om at visa for dig. Eller du får adgang som «investor». Her skal du dokumenterer at du investerer en hvis sum penge i USA i form af din virksomhed. Du kan se mere her og på lignende addresser:

http://www.workpermit.com/us/investor_e1_e2.htm

  1. Din online virksomhed er profitable.

USA kan være alletiders hvis du har penge. Ikke nødvendigvis mange penge, men en almindelig dansk stabil indkomst er helt fint. E.g. uden stabil (dvs. ikke varierende) indkomst kan det bliver svært at låne penge til bolig. Et reelt tal for indkomst afhænger meget af hvor du vil bo hvordan du vil leve. For næsten ingen penge kan du have børnene vokse op på gedemælk i fantastisk naturlandskaber og i kan selv stå for uddannelsen af børnene (home schooling). Hvis du vil have strandvejsvilla i Florida med egen mole og båd, så er det anderledes…

Mht. børnenes omstilling så bliver det nok svære for dig og din kone, børnene tager det ofte helt fint. Vi har venner der flyttede hertil fra Israel og datteren talte kun hebraisk. Efter 3 måneder i børnehaven talte og forstod hun engelsk og har langt flere venner end forældrene.

Mange af mine venner der har flyttet hertil fra andre lande har haft problemer når konen ikke arbejdede men gik hjemme, så jeg vil anbefale at din kone, efter at i er faldet til rette, også overvejer at arbejde, studere eller være aktiv omkring børnenes dagligdag så hun får sit eget liv, egne venner og sine egne oplevelser.

Skribentmail: