FORBRUG, ØKONOMI

Myter og sludder

Flag 17-05-15 ~2 minutters læsning · 254 ord

Der er så mange myter om hvordan alting er billigere i USA.

For det første er en billig (illegal?) maler jo ikke lige årsagen til at man flytter fra Danmark, man kunne jo gribe en pensel og så koster det omtrent det samme.

At han kun betaler 500kr i helbreds forsikring for en familie på 5, skyldes jo nok at hans arbejdsgiver betaler hoveddelen af hans sygeforsikring. Hans forsikring dækker nok ikke alt som i Danmark, og han har sikkert 10-15% han selv skal betale op til et vist beløb.

Skulle han miste jobbet, eller gå på pension, så ser situationen noget anderledes ud, måske nærmere $500-1000 om måneden. Og det bliver meget hurtigt rigtig dyrt, f.eks. en nat på skadestuen med undersøgelser og overnatning kan koste $5000. Det er ikke sikkert at forsikringen vurderer at det var «medically necessary» og så hænger man på noget af regningen selv.

Hvis man er ung, sund og rask, så er der økonomiske fordele, hvis man er en normal familie med børn (børnepleje, skole, universitet) så er det en gråzone. De fleste af mine venner i Danmark med lignende stillinger har det omtrent som jeg, rent økonomisk, måske bortset fra billigere biler. På den anden side, så har de langt mere ferie, generelt kortere arbejdstider og færre bekymringer om de vil have nok penge til børnenes uddannelse og deres pension.

Der kan være mange grunde til at flytte til USA

oplevelsen, arbejdes muligheder, osv., men putter man økonomien højt på listen, så kan man godt blive skuffet.

Skribentmail: