BOLIG, ØKONOMI, BOLIGKØB, BOLIGSALG, HELÅRSBOLIGER

Venter at boligpriser falder yderligere fem pct. i år

Flag 11-04-11 ~Et minuts læsning · 171 ord

Gennemsnitsprisen på en bolig i USA ventes at falde med endnu fem pct. i 2011, og samtidig frygter mange, at antallet af tvangsauktioner kommer til at slå alle rekorder i år.

Og der er ellers alle muligheder for, at udviklingen kan komme til at gå i den rigtige retning på det amerikanske boligmarked. Boligpriserne er nemlig ikke faldet så meget, som det er tilfældet nu. Ikke en gang under depressionen i 1930’erne dykkede huspriserne så meget.

Fra 2006 til udgangen af første kvartal 2011 er boligpriserne således faldet fra cirka 180 til cirka 130 på S&P Case-Schiller US Home Price Index.

Der kom dog et lille lyspunkt, da der i februar 2011 blev solgt 2,1 pct. flere eksisterende boliger end måneden før. Problemet var blot, at fremgangen kun lille kunne opveje den tilbagegang, der havde været måneden forinden.

Alligevel venter Lawrence Yun, der er cheføkonomi den amerikanske mæglerorganisation National Association of Realtors (NAR), at der vil blive solgt 5-10 pct. flere boliger i 2011 end i 2010, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: