REJSE, TRANSPORT, GENERELT, FLY

Ny konkurs: Malev indstiller flyvningerne Det nationale ungarske flyselskab er konkurs.

Flag 03-02-12 ~Et minuts læsning · 206 ord

Det nationale ungarske flyselskab er konkurs. Selskabet oplyser, at det kl. 06 fredag morgen indstillede flyvningerne. Oneworld-medlemmet var løbet tør for penge – den ungarske stat måtte ikke give mere statsstøtte.

Det er anden gang på en uge, at et større europæisk flyselskab krakker. Fredag i sidste uge indstillede Spanair fra Star Alliance flyvninger. Malev var medlem af Oneworld-alliancen.

Malev havde op til to afgange på hverdage mellem Budapest og Københavns Lufthavn. Norwegian flyver også på strækningen – dog ikke dagligt.

Malevs hjemmeside har kun en pressemeddelelse på ungarsk, her står, at flyselskabet fredag morgen kl. 06 indstillede driften.

Her står også, at Malev bl.a. begrunder konkursen med, at leverandørerne krævede kontante forudbetalinger for deres ydelser til flyselskabet.

Dermed er det forbi med Malev, der nåede 66 år i luften – med mindre det bliver rekonstrueret.

EU beordrede for nylig Malev til at tilbagebetale ca. en milliard kr., som selskabet fik i ulovlig statsstøtte fra 2007-2010.

Malev kom tidligere på ugen under øget tilsyn fra den ungarske stat, der skulle godkende alle selskabets betalinger. Den ungarske stat havde via et statsligt holdingselskab, MNV, 95 pct. af aktierne i Malev.

Malev stod for 40 pct. af omsætningen på Budapests lufthavn.

Spies-gæster slipper fra Malevs konkurs uden tab

Skribentmail:

Mere info: http://www.takeoff.dk/news/22510