PENSION, OPSPARING, SKATTER, AFGIFTER, PENSION, MED, LØBENDE, UDBETALING, PRIVATTEGNEDE, PENSIONER

Her rækker pensionspengene syv gange så langt

Flag 15-01-10 ~2 minutters læsning · 260 ord

Tømrermester Jens Erik Pedersen og frontmedarbejder Jonna Petersen fra Randers-kanten drømmer om at flytte til enten Spanien eller Frankrig for at nyde deres otium. Men Danmark har som bekendt ophævet dobbeltbeskatningsaftalen med de to lande, og dermed er de pludselig ikke så økonomisk attraktive for parret længere.

Men skattejurist Lars Kallesøe fra rådgivningsfirmaet Inwema har et tip. Flyt til Ungarn. Her får du syv gange så meget for din pensionsopsparing som i Danmark, når det hele gøres op.

Mens en dansk folkepension typisk bliver beskattet af Danmark, uanset hvor du bor, så findes der en række lande, som overtager retten til at beskatte de løbende udbetalinger fra din private pension. Det drejer sig bl.a. om Ungarn, Tjekkiet, Slovakiet, Rumænien, Luxembourg og Schweiz.

Hvis parret bliver boende i Danmark, vil deres private pensionsudbetalinger i snit blive beskattet med 35 pct. Men flytter de til et af de nævnte lande, falder procenten til mellem 15 og 20 i Tjekkiet, Slovakiet, Rumænien. I Luxembourg og Schweiz nøjes skattefar med at lægge beslag på 5-10 pct.

Men så er der lige Ungarn, hvor beskatningen ligger på beskedne 4 pct.

Dertil kommer, at det kun koster halvt så meget at leve i Ungarn set i forhold til Danmark. Ifølge EU’s statistikbureau Eurostat lå leveomkostningerne i Danmark 41 pct. over gennemsnittet i EU, mens de i Ungarn lå 30 pct. under gennemsnittet, fremgår det af artiklen.

At flytte til Ungarn vil give Randers-parret så meget plads i økonomien, at der kunne blive til en lille vingård, som Jens Erik Pedersen altid har drømt om at få.

Skribentmail: