SOCIAL, SUNDHED, GENERELT, BÅDE, KAPITALPENSION, LØN, ARBEJDSFORHOLD, TANDLÆGER

Svar til Sundhedstjek, psykolog, läge

Flag 11-05-12 ~2 minutters læsning · 274 ord

Som fastboende udlænding vil man enten være dækket af en arbejdsgivers lovpligtige sundhedsforsikring i Bagkur, af sin tyrkiske ægtefælles sundhedsforsikring, eller selv skulle tilmelde sig og evt. børn til sundhedsforsikring hos SGK. Man betaler i SGK 200-250 TL/md. og hvis man ingen ‘bestående lidelser’ har (man skal have en attest på sin sundhedstilstand), så er man fuldt dækket for alt der måtte ske i fremtiden.

Hvis man kommer ind i Bagkur via arbejde/ægtefælles arbejde, er man forsikret uden begrænsninger, og kan fortsætte som selvbetalende, hvis jobbet/ægteskabet forsvinder som grundlag. I Bagkur kan man samtidig oprette en slags kapitalpension.

Man skal ikke regne med at sundhedsvæsenet indkalder til div. undersøgelser, man må selv holde styr på, hvornår barnet bør tjekkes og vaccineres. Evt. bliver man påmindet om vaccinationsprogrammer i TV/aviser.

Det samme gælder for tandlæge - man må selv huske på at gå derhen, man får normalt ingen indkaldelse. Til gengæld kan man få en hel del af tandlægeregningerne dækket via sundhedsforsikringen. I nogle tilfælde kan man nøjes med at skulle betale materialer, mens tandlægens løn dækkes fuldt ud af forsikringen.

Om du kan være så heldig at finde en psykolog, der både taler engelsk og dækkes af din forsikring, skal jeg ikke kunne sige. Der er mange læger og vel også nogle psykologer, der er delvist eller efteruddannet i USA, og de kan naturligvis engelsk. Men selv om der er krav om at kunne et fremmedsprog for at få en offentlig ansættelse, så er der ikke nødvendigvis krav om engelsk. Du må derfor prøve at finde nogen via internettet, og forhøre dig, om de kan tilstrækkelig meget engelsk til at I kan kommunikere frit.

Skribentmail: