SOCIAL, SUNDHED, FORSIKRING

Måtte betale for behandling på hospital

Flag 21-12-07 ~Et minuts læsning · 185 ord

Danske Tina B. Nielsen måtte for få dage siden betale for, at hendes søn blev behandlet på hospitalet Özel Can Hastanesk i Alanya, selv om hun medbragte det gule sygesikringsbevis.

Det er ellers først fra den 1-1-08, at det danske gule sygesikringsbevis ikke længere dækker i lande som Tyrkiet, Kroatien, Egypten og Tunesien.

Men hospitalet henviste til en fax, som fortalte, at de danske patienter skulle betale for behandling på sygehuset med virrkning fra d. 15-12-07, og derfor blev Tina B. Nielsen og hendes søn opkrævet for EUR 65 - eller ca. DKK 500.

Tina B. Nielsen fortæller, at mange danskere i Alanya er chokerede over sagen. Jakob Bender, underdirektør og marketingchef i Europæiske Rejseforsikring, mener dog også, at der er tale om en fejl. Under alle omstændigheder kan der højst være tale om et udlæg, som bliver refunderet, når danskerne kommer hjem, tilføjer han.

Fra 1-1-08 vil oplevelsen dog blive reglen i stedet for undtagelsen, når danskere rejser uden for EU, Norge, Island og Schweiz. Samtidig ændres dækningen af det gule sygesikringskort, så det ikke længere omfatter hjemtransport ved sygdom, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: