REJSE, TRANSPORT, PRAKTISK, BILER, BÅDE, INDREJSEREGLER, INTERNET, LEDELSE, LUKSUS, RESTAURANTER

REJSEBESKRIVELSE Alanya til Vejle i bil december 2010

Flag 06-01-11 ~4 minutters læsning · 838 ord

REJSEBESKRIVELSE

Alanya til Vejle i bil december 2010

Her følger en komplet beskrivelse af vores tur i bil fra Alanya til Vejle i december 2010.

Afgang Alanya søndag d. 12 december 2010 kl 12:00

Tyrkiet.

Vi kørte følgende anbefalede rute:

Alanya – Antalya – D685 til Isparta – D650 til Afyon – videre ad D650 til Kütahya – i Kütahya ad D230 mod Tavsanli – Harmancik og Balikesir – i Balikesir ad D573 mod Susurluk og Bandirma – fra Bandirma ad D200 mod Canakkale – 40 km før Canakkale kommer byen Lapseki, hvor der er afskiltet ned mod ”Ferry Boot”. Kør efter dette og du lander direkte i banen til færgen over Marmara Strædet.

Færgen sejler døgnet rundt.

Færgen sejler over til Gelibolu, en tur på ca 30 minutter.

Fra Gelibolu ad D 550 mod Kesan og Edirne, umiddelbart efter Kesan afskiltes tv mod Ipsala, som er grænsebyen til Grækenland. Fra færgen til den græske grænse er der ca. 70 km.

Grænsen krydses nemt, alt foregår ud af sideruden. På den tyrkiske side findes midt i toldområdet en stor ”Duty Free” shop, hvor der kan handles toldfrit. (Ikke specielt billigt)

På den græske side går det lige så nemt, især når de ser man kommer med et dansk pas, så er der ingen problemer eller ventetid. Vi valgte at krydse grænsen midt om natten da vi havde bilen fyldt med ting og sager, og det gik helt problemfrit.

Generelt en meget fin tur i Tyrkiet trods årstiden, vi havde en del vinterkørsel inde i landet, men fine brede veje og stort set kun lidt trafik omkring byerne. Samlet afstand fra Alanya til grænsen ca. 980 km. Turen til grænsen tog ca 13 timer incl. et par pauser.

Grækenland.

I Grækenland er der motorvej hele vejen til havnebyen Igoumenitsa, hvorfra der sejler færger til Italien. Turen er lige ud af landevejen, følg E90 mod Alexandroupoli – Komotini – Xanthi – Kavala – Thessaloniki. Når Thessaloniki nærmer sig så kør efter Larissa/Volos/Athina, indtil E90 igen dukker op ca 15 km syd for Thessaloniki, hvor der holdes til højre mod Veria – Ioannina. Følg motorvejen hele vejen, den ender helt enkelt i Igoumenitsa. Havnen kommer man nærmest lige ned til, hvor der er en stor ankomst/afgangs terminal hvor der sælges billetter til de forskellige ruter.

Vi ankom omkring kl 17, og fandt hurtigt et selskab der havde afgang kl 20 til Ancona i Italien. Færgen var ca en time forsinket.

Turen gennem Grækenland var jævnt kedelig, sikkert pga det dårlige vejr. Vi havde faktisk snevejr hele vejen, dette gav dog ingen trafikale problemer. Vær opmærksom på at der næsten ikke findes tankstationer på denne strækning gennem Grækenland. Der var en enkelt lige efter Thessaloniki, ellers skal man køre væk fra motorvejen og tanke op i en by. Der er dog henvisningsskilte på motorvejen ved de afkørsler hvor der ikke er så langt til en tankstation. Samlet strækning i Grækenland er ca 700 km, og tog ca. 8 timer incl. pauser.

Italien/Østrig/Tyskland.

Sejltiden til Ancona er ca 18 timer. Det selskab vi sejlede med var ren luksus, 10 dæk var der med alt ombord incl en hundekennel, hvis man havde det behov……:-) Flot kahyt med eget bad/toilet, super restauranter med rigtig god mad til en rimelig penge. Alskens underholdning fra storskærm TV, spillemaskiner, forretninger og internet. Venligt og hjælpsomt personale, alt i alt en rigtig god oplevelse. Vi ankom til Ancona tirsdag kl. 14:30

Fra havnen i Ancona er der skiltet ud til motorvejen mod E45 Bologna, herfra videre mod Modena – Verona – Trento – Bolzano til Brennero Passet. Motorvej hele vejen. Direkte ind i Østrig forbi Innsbruck, og videre ind i sydtyskland mod Rosenheim hvor vi overnattede. Hertil tog det ca. 10 timer incl. 4 timers kø og et par pauser.

Onsdag morgen kl 09:00 videre mod Munchen – Nürnberg – Würzburg – Fulda – Kassel – Göttingen – Hannover – Hamburg – Kiel – Flensburg, og man er i Danmark. Igen skidt vejr med sne og atter sne, både i Italien såvel som gennem Østrig og hele Tyskland. Lidt stop – and – go kørsel, men ellers ikke de store trafikale problemer. Samlet strækning i Italien er ca 750 km, Østrig 110 km, og Tyskland ca 1.100 km. Ankomst Vejle kl. 21:00

Hele turen fra man er inde i Grækenland forløb ganske uden problemer, grænserne opdagen man næsten ikke ved den direkte gennemkørsel.

De samlede omkostninger løb op i ca 840 Euro for hele turen med vejskatter, 2 hotelovernatninger, en i Grækenland og en i sydtyskland samt den på færgen, og brændstof (Diesel) til bilen. Hertil de småmåltider der blev købt undervejs. Færgebilletten for bil, kahyt for 2 personer kostede heraf 220 Euro.

Denne strækning fra Danmark til Tyrkiet kan varmt anbefales, ingen bøvl overhovedet med emsige toldere fra de gamle østlande, og mærkelige vejskat klistermærker der skal i forruden.

God tur til jer der vælger at køre selv næste gang, vi gør det helt sikkert igen.

GODT NYTÅR 2011

Med venlig hilsen

Inge Ærendal-Mikkelsen & Bo Weber Christensen

Skribentmail: