INVESTERING, GENERELT, DOBBELTBESKATNINGSAFTALE, INDREJSEREGLER, INDREJSEREGLER, OVERSÆTTELSE, UDLANDSDANSKERE

Svar til Dennis

Flag 31-07-12 ~2 minutters læsning · 304 ord

Efter at du har været på folkeregisteret, skal du gå til dit nærmeste skattekontor (ikke blot borgerservice), og henvende dig til afdelingen for udland med dine oplysninger, på den måde går det hurtigst at få skatteforholdene i orden.

Du skal kunne opgive en adresse i udlandet, så hvis du ikke har en endnu, må du henvende dig via mail-systemet på skat.dk, når du får en.

Jeg har ikke på noget tidspunkt udfyldt blanketten om beskatning, men blot skrevet mine adresseoplysninger samt anmodning om at få ændret beskatning i hht. dobbeltbeskatningsaftalen i en mail (via mail-systemet på skat.dk), og jeg har ikke oplevet nogen problemer i den anledning. Mailen er jo underskrevet i og med at jeg logger på.

Som udlandsdansker kan du i øvrigt ikke bruge nettet til at lave din selvangivelse, du skal hvert år henvende dig til skat (kan gøres via mail-systemet på skat.dk) for at få lavet din forskuds- og din årsopgørelse om - SELVOM skat har din adresse i udlandet OG påfører ‘begrænset skattepligt’ på begge de forkerte, du får i første omgang.

Hvis du får din pensionserklæring oversat af en ‘yeminli tercüman’ som du finder via den tyrkiske ambassade i DK, vil du kunne få oversættelsen notarstemplet på det tyrkiske konsulat, så den er klar til brug, så snart du ankommer til Tyrkiet.

Det tager normalt kun en uge at få udstedt opholdstilladelse, men der er godt nok nogle steder, hvor der lige pt er over en måneds ventetid på blot at få en tid til første henvendelse, så du skal nok forvente at der går et par måneder med at få det, du skal bruge for at gå ned i skat. Til gengæld vil du så kunne se frem til at du får en større udbetaling i de sidste måneder af året, samt en tilbagebetaling til næste år.

Skribentmail: