GENERELLE, FORHOLD, GENERELT, GRUNDE, JORD, IT, BUREAUKRATI

Svar til Julie

Flag 09-08-12 ~Et minuts læsning · 184 ord

Grunden til at man begyndte at kræve registrering var de tusindvis af indførte mobiltelefoner, som hidrørte fra div. kampagner i Europa: køb en telefon for 1 kr. mod at binde dig i 6 mdr.

Mange af telefonerne blev købt mod fremvisning af falsk id, så folk rundt om i Europa oplevede at få abonnementsregninger på telefoner, de aldrig havde købt.

Dertil kom så det sikkerhedsmæssige aspekt (terrorbekæmpelse): myndighederne var særdeles interesseret i at kunne koble telefoner sammen med de personer, der brugte dem.

At man så nu finder det nødvendigt med gebyr, når hver enkelt indrejsende person alligevel højst må medbringe/registrere én telefon hvert andet år, er formodentlig et fingerpeg om at der stadig er rigtig mange, som smugler telefoner ind og sælger dem til andre - man skal jo nemlig ikke vise kvittering, når man får registreret (det skulle jeg i hvert fald ikke).

Det er altid svært at lave indgreb for at forhindre kriminalitet, uden at indgrebet ikke samtidig betyder gener for lovlydige personer. Det er ikke alle indgreb, der er lige gennemtænkte, hverken i DK eller Tyrkiet. Tænk blot på knivloven!

Skribentmail: