GENERELLE, FORHOLD, JURA, REGLER, INTERNET, GRUNDE, JORD

Opholdstilladelse i Tyrkiet

Flag 25-01-06 ~2 minutters læsning · 307 ord

Ja, hvordan opnår man det! Det er ganske enkelt, men jeg har hørt rygter om at det er mere besværligt i Alanya (må være myndighedernes skyld, på grund af de mange turister), men det opnås sådan.

Man møder op en hovedpolitistation, hvor de har et Imigrationskontor, her medbringer man 2 kopier af sit pas, 2 kopier af sin bankkonto med navn, 2 kopier af indenstående på bankkontoen og 4 foto (pasfoto), samt en 2 røde kartonmapper (dokumentmapper), som kan købes i eks. boghandel, men også andre steder, siger I hvad det skal bruges til, ved de det, så I får de rigtige. Man skal have navne må begge sine forældre, og en adresse i Tyrkiet. Det er klogt at tage en med som kan sproget. Herefter skal man udfylde nogle formularer i 2 eksemplarer, som man får udleveret, når disse bliver afleveret igen, kal man betale for 1 års opholdstilladelse 550 YTL, og efter 4 hverdage kan man hente sin opholdstilladelse, som er en lille blå bog, som minder lidt om et pas. (alt dette kræver selvfølgelig at man ikke har nogen problemer).

Sådan forholder det sig i Antalya og andre steder, men som nævt, med forbehold for Alanya.

Når man har opholdstilladelse, er mange ting lettere, og intet problem at få fastnet telefon og internet i hjemmet.

Jeg vil dog lige sige, at man kan forvente besøg af politiet et par gange, for at tjekke, om man er på adressen, og så har de lidt spørgsmål, det kan f.eks. være hvor længe og hvorfor man ønsker at opholde i landet, og om man har arbejde (det er ok hvis man har et arbejde i DK).

Har man et Tapu, så tag et par kopier at det med, det hjælper alt sammen, så de ved man ikke vil ligge landet til last.

Håber det var svar nok.

Skribentmail: