GENERELLE, FORHOLD, JURA, REGLER, ARVEFORHOLD, BUREAUKRATI, EJENDOMME, OVERSÆTTELSE

Kommentar til regler omkring arv

Flag 25-09-10 ~Et minuts læsning · 209 ord

Selvfølgelig gælder de danske, svenske, norske osv. arveregler ikke uden videre i Tyrkiet, men det er nu ikke sådan, at den tyrkiske stat bare uden videre overtager en fast ejendom, når den udenlandske ejer afgår ved døden uden at have lavet testamente i Tyrkiet.

Den udenlandske ejer vil have ‘arvinger efter loven’ også i følge tyrkisk lov, de er blot en smule anderledes, idet der bl.a. er flere tvangsarvinger og brøkerne er ligeledes anderledes end efter dansk lov.

HAR afdøde lavet et testamente, som opfylder formkravene også efter tyrkisk lovgivning, og som ikke strider afgørende mod tyrkisk lovgivning, så vil det blive anerkendt, hvis der fremlægges en autoriseret oversættelse.

Hvis der er arvinger, men de ikke opfylder betingelserne for at have fast ejendom i Tyrkiet (de samme betingelser, som man skal opfylde for at få lov til at købe), så vil ejendommen blive bortsolgt på auktion og arvingerne får så salgssummen.

Er der slet ikke lavet testamente, og er der ingen ‘arvinger efter loven’, så er det derimod (ligesom i øvrigt efter dansk lovgivning), staten der ‘arver’.

MEN det er alt andet lige absolut det enkleste at få lavet et notar-testamente i Tyrkiet, fordi myndighederne der så er blevet oplyst om, hvad der skal ske med ejendommen ved dødsfald.

Skribentmail: