GENERELLE, FORHOLD, KØB, SALG, BOLIGKØB, GRUNDE, JORD

Køb af enemdom i Tyrkiet, Dansker eller ej

Flag 23-02-06 ~2 minutters læsning · 413 ord

Her på siden og i medierne er der nærmest slåskamp om meninger og holdninger til boligkøb i Tyrkiet.

Uanset hvad man mener om det har der i de seneste år været en enorm interesse omkring boligkøb i Tyrkiet, som hovedsageligt blev startet af danske købere og sælgere.

Tyrkiet er et land i kraftig udvikling og det er svært at forudsige hvor udviklingen fører hen, nogle mener at Tyrkiet aldrig vil få den opblomstring og blive farvet af vestens samfund.

Hvis man tager de lange briller på er der for mig ingen tvivl at udviklingen vil være positiv, da vi befinder os i en fase lige nu med meget tumult, kan det være svært at forudse udviklingen.

Hvis der er nogle som kan huske Spanien for 30 – 40 år siden, har de været lignende faser igennem (eks. ETA, som stadig sprænger en bombe eller to der).

I de sidste 5 år har der hvert år været talt om at sommerhusene i DK var nået toppen og var blevet for dyre. Dem som hoppede på, har fået del i resultatet.

Det korte og lange er at dem som er med kortsigtet løber en risiko, dem som er med langsigtet løber en mindre risiko, og det samme gælder for den økonomiske gevinst.

Enhver er sin egen lykkesmed, og hvis man beslutter sig for at gå ind i marked er men med på op og nedture som måtte komme.

Danskerne er meget forsigtige, og med god grund. Der har været advarsler fra mange sider i de seneste 7-10 måneder, hvilket har skræmt mange købere.

Andre lande efterspørger nu boliger i Tyrkiet igen, omen ikke i samme omfang som før skødekontorerne lukkede, men der er stigning i efterspørgslen. Flere ejendomsmæglere bosat i Tyrkiet begynder nu at gå mere efter andre nationaliteter end de Danske. Boligerne bliver solgt uanset om det er til Danskere eller ej.

Ingen mæglere vil på længere sigt bruge resurser på et land hvis der ingen efterspørgsel er.

De Danskerne som er blevet skræmt og ikke ønsker at være med, bør holde sig væk, køb i stedet bolig i et andet land eller behold pengene hvor de står.

Konklusionen herfra bliver at nogle Danskerne ikke får del i resultatet af udviklingen i Tyrkiet, som andre landes borgere gør, men Danskerne har da mulighed for at købe i andre lande… så gør dog det !! Eller vent til Tyrkiet er ”sikkert nok” til at købe i.

Venlig hilsen

Karsten Due

Ejendomsinvestor i Bulgarien og Tyrkiet.

Skribentmail: