BOLIG, KØB, SALG, ADVOKATER, BOLIGKØB, BÅDE, GRUNDE, JORD, LEJLIGHEDER, IT

Svar til Jacob vedr. DanaBolig

Flag 15-07-08 ~4 minutters læsning · 795 ord

Jeg bliver nødt til at svare på indlægget fra Jacob Pedersen, hvoraf der kan udledes mange mulige og umulige ting. Men for at undgå rygtedannelse, fortæller jeg nu, hvad jeg oplevede den 4. juli.

Jeg havde helst holdt mig fra at fortælle det følgende, for ikke at skræmme nogen væk fra Tyrkiet – dette fantastiske land. Men situationen kræver det. Jeg skal først sige, at de af mine kunder, der i øjeblikket er i Avsallar, er orienteret om det følgende og får den hjælp, jeg kan give dem pr. telefon og pr. email. De øvrige kunder får besked lidt efter lidt, efterhånden som det bliver relevant.

Grunden til at kommunikationen i øjeblikket foregår på den måde er uhyrlig. Fredag den 4. juli blev jeg tilbageholdt og truet på livet af blandt andet en tyrkisk bygherre, som jeg har arbejdet samme med i Avsallar. Vi kan kalde ham RA. Nogle uoverensstemmelser blandt andet om nogle lejligheder, jeg har solgt i hans kompleks fik ham til at gå amok. 4 personer, deribandt RA, en anden tyrker og 2 norske statsborgere, tilbageholdt mig mod min vilje ved trusler på livet gennem 9 timer på en balkon i 6. sals højde.

Det kulminerede med, at jeg blev stillet overfor anklager om, at have svindlet og bedraget kunder for 1000.000 Euro. Store tal, når man betænker, at DanaBolig måske er Solkystens mindste ejendomsmæglerfirma. Også en påstand om, at jeg skulle have snydt nogle tyske købere, kom frem - uagtet at jeg aldrig i min tid på Solkysten har haft en eneste tysk kunde.

Jeg blev gennem disse 9 timer truet med kniv, jeg blev truet med, at jeg vil blive lemlæstet, at de ville køre mig i bjergene og skudt med en medbragt pistol, og jeg blev efter hjemkomsten til Danmark truet over min mail med at både min kone, min datter og hendes børnebørn vil få besøg på vores danske bopæl af nogle ”ikke rare” personer.

Jeg aner ikke, hvordan det lykkedes mig at undgå anden overlast end nogle slag på kroppen og den psyiske belastning, der er ved at have en kniv holdt op foran sig i flere timer. Men jeg blev tvunget til at skrive under på nogle papirer - uden at jeg helt forstod, hvad der stod på disse apirer. På daværende tidspunkt var jeg ”mør” og i allerhøjeste grad psykisk ude af balance, og villig til at gøre hvad som helst for at slippe ud af dette mareridt.

Imens alt dette foregik formodentlig, blev mit kontor ryddet af ukendte gerningsmænd. Alt inventar incl. computerudstyr er væk. Alle mine papirer, kontrakter m.m blev fjernet fra et depot – så der er simpelthen ikke noget DanaBolig tilbage.

Jeg forlod Tyrkiet i nattes mulm og mørke stærkt chokeret, efterladende mig alle vores ejendele, idet jeg har mit helbred for kært til at blive.

Efterfølgende hører jeg fra Tyrkiet, at de kunder, der i øjeblikket befinder sig i byen bliver opsøgt af RA med henblik på at bygge nye anklager op mod mig. Det er ganske simpelt så ulige odds, som man kan forestille sig.

Jeg beklager selvfølgelig overfor alle mine kunder, at jeg ikke mere er til rådighed i Tyrkiet, som jeg er kommet til at elske mere og mere. Så samtidigt med, at jeg er stærkt chokeret endnu er det også med et gran af vemod, jeg sidder i Danmark idag.

Det er ikke sandsynligt, at jeg kommer til at gense den lille idylliske by og får en köfte, en mante, en ayran og en snak med Mustafa henne om hjørnet. Det beklager ingen andre end jeg. Jeg følte mig hjemme der, og havde opbygget et fantastisk forhold både til mine kunder, men også til diverse bygherrer og ikke mindst til en del lokale indbyggere.

Jeg kan kort slutte af med at fortælle, at jeg allerede om mandagen efter min ankomst søndag den 5. juli anmeldte episoden til dansk, norsk og tyrkisk politi, der nu tager sig af det videre forløb.

Det er mig magtpåliggende at understrege, at dette ikke får mig til at advare mod boligkøb i Tyrkiet. Jeg vil ønske fremtidige købere i et af de mest fantastiske lande, jeg har oplevet og ikke have ovenstående beretning med, når de oplever Tyrkiet.

Jeg kan stadig træffes pr. email: bejser@gmail.com Eller træffes på telefon i Danmark: 2820 7404

Hvor længe endnu ved jeg ikke - og hav lidt tålmodighed med mig. Jeg skal bruge al min tid og energi i den næste tid på at blive renset fra disse uhyrlige anklager, samt retsforfølge de skyldige i disse overgreb.

Jeg har allieret mig med en af Danmarks dygtigste advokater med speciale i tyrkiske forhold til at rede trådene ud for mig, så jeg er fuld af fortrøstning - omend stadig chokeret.

Med venlig hilsen

Helge V. Christensen

Skribentmail: