MELLEMMENNESKELIGT, GENERELT

Hva´ er det da med de tegninger?

Flag 19-02-08 ~2 minutters læsning · 226 ord

Jeg får i denne tid dagligt mails eller telefonopringninger fra bekymrede danskere, der spørger mig, om jeg er på vej hjem fra Tyrkiet. De har fulgt de danske og udenlandske mediers dækning af den såkaldte Muhammedkrise, og kan ikke forstå, at jeg og andre fastboende danskere tør blive i dette muslimske land.

Til dette kan jeg kun sige, at hvis ikke jeg ind imellem læste danske aviser på nettet, havde jeg ikke anet at disse famøse tegninger endnu en gang er blevet trykt i diverse aviser, og at de visse steder i verden har påkaldt sig manges vrede.

Livet hernede på den Tyrkiske Riviera fortsætter som det altid har gjort. Kistne, katolikker, muslimer og andre trosretninger side om side, der arbejder sammen, spiser sammen, hygger sig, morer sig.

Jeg opfordrer andre, der enten har været på ferie hernede eller er på ferie hernede samt personer, der bor i Tyrkiet fast til at komme med deres bidrag til, hvordan de oplever denne tid. Ikke mindst for at berolige de mange, der af frygt for hvad der kan ske dem, hvis de rejser herned, vælger andre rejsemål.

Derved går de glip af Tyrkiets enestående skønhed, den gæstfrie og utrolig tolerante befolkning (det er vi mange, der kunne lære noget af), det fantastiske klima, de hvide sandstrande, de blomstrende mandeltræer og meget, meget mere.

Mange venlige hilsener

Helge Christensen

Skribentmail: