BOLIG, JURA, REGLER, LEJLIGHEDER

Xpert-svar om lejet lejlighed i Alanya

Flag UDLANDSXPERTERNE 04-06-15 ~2 minutters læsning · 281 ord

Kære spørger,

tak for dit spørgsmål.

Det er jo desværre en kedelig problemstilling. Eftersom jeg ikke har set hverken den omtalte lejekontrakt eller kender sagen i detaljer, skal mit svar betragtes som overvejende generelt.

I fald sagen er som den er fremstillet, så bør udlejer selvfølgelig sørge for at strømregningen er betalt frem til dagen hvor i starter med at benytte boligen.

Ligeledes kan udlejer selvfølgelig ikke bede om ekstra betaling ud over hvad der er aftalt i leje kontrakten.

Selvom det måske kan være svært, vil jeg anbefale jer at forsøge at løse situationen med udlejer gennem dialog, selvom jeg godt ved at dette kan være svært med de lokale tyrkere, da det ikke altid er fornuften som præger dem og deres måde at agere på.

Fremadrettet kan jeg give følgende råd:

  • Inden i indgår aftale om lejemål bør i kontrollere om der er ubetalte vandregninger, elregninger samt ejerforeningsbidrag. Ubetalt ejendomsskat er i denne henseende knap så vigtigt, da en sådan gæld blot vil køre videre fra år til år.

  • Underskriv aldrig såkaldte «senets» (gældsbreve) ved leje af privatboliger, da der findes masser af boliger at leje hvor dette ikke er nødvendigt. Senets/ gældsbreve bruges som regel kun ved erhvervsudlejning.

  • Søg bistand ved lejemålets indgåelse ved en professionel mægler eller anden med erfaring.

  • Sørg for at lejekontrakten tydeligt omtaler hvilke udgifter afholdes af lejer, og hvilke som afholdes af udlejer. Sørg også for at vilkårene for opsigelse er klare og tydelige.

  • Prøv at find en udlejer med gode referenser, og tal evt. med andre som også lejer gennem vedkommende for at høre om der skulle have været problemer.

Håber dette kan bringe jer lidt videre.

Med venlig hilsen

Bo Thygesen

Skribentmail: