BOLIG, KVALITET, LEJLIGHEDER

Om byggeprincipper

Flag 14-01-08 ~2 minutters læsning · 262 ord

Det er utrolig glædeligt, at AlanyaBygs lille annonce med overskriften «danske byggeprincipper» har givet anledning til debat.

Det er virkelig tiltrængt, at der kommer diskussion omkring, hvordan godt og langstidsholdbart byggeri på den Tyrkiske sydkyst skal skrues sammen.

Vi skriver «danske bygge PRINCIPPER» og ikke at byggeriet opføres som i Danmark - det hverkan kan eller må man. Hvad principper dækker over kan med rette diskuteres, men om vi går for langt - bedøm selv!

Da vi startede i Alanya var vi chokerede over at se flere helt nye lejligheder, hvor der næsten fra dag et var mug og skimmelsvamp.

Det er jo så simpelt at forhindre indeklimaproblemer med bundmembran og isolerede dobbeltvægge, men selv i dag spares denne beskedne merudgift i næsten alle byggerier på den tyrkiske sydkyst - også af firmaer som kalder på dansk kvalitet.

Vi er derfor meget overraskede over, at vores introduktion af fugtspærre under lejligheder, isolerede vægge, gulvvarme mm. ikke har fået følgeskab af andre byggefirmaer lige bortset fra gulvvarmen.

Vi håber, at denne debat kan bidrage til, at alle firmaer tvinges til fremover at sikre byggerierne mod fugt og skimmelsvamp.

Samtidig vil det sikre, at byggerierne isoleres, så energiforbruget til varme om vinteren og luftkøling om sommeren mindskes til gavn for elregningen og miljøet.

Indrømmet - AlanyaByg isolerer ikke svarende til 300mm, og det er heller ikke dansk klima.

Men for miljøets og indeklimaets skyld så vi da gerne, at byggefirmaerne i Alanya begynder at konkurrere om, hvem der fugtsikrer og isolerer bedst.

AlanyaByg tager gerne en udfordring op!

Med venlig hilsen

AlanyaByg

Jesper Arffmann

Skribentmail: