PENSION, OPSPARING, SKATTER, AFGIFTER, KAPITALPENSION

Negativ skat på kapitalpension

Flag 20-03-13 ~Et minuts læsning · 186 ord

Tjekkiet er det bedste land i den vestlige verden at spare op til din kapitalpension i, hvis du gerne vil aflevere så lidt som muligt af opsparingen som skat til staten. Faktisk er den tjekkiske stat så glad for borgere, der sparer op til deres egen alderdom, at den effektive beskatning af opsparingen lyder på minus 3,7 pct.

Tallet fremgår af en opgørelse fra OECD, som er de vestlige landes økonomiske samarbejdsorganisation. Minusset er ikke forklaret i artiklen, men det må dække over, at staten på en eller anden måde belønner opsparing til pension.

Sådan foregår det ikke i noget andet OECD-land. I resten af landene tager de respektive stater en større eller mindre bid af kapitalpensions-kagen undervejs. Det største indhug i pensionsformuen må new zealænderne finde sig i. Her snupper staten alt i alt 25 pct. af kapitalpensionen.

Næsthårdest i disciplinen beskatning af kapitalpension er den danske stat, som løber med 23,4 pct. Ingen andre OECD-lande når over 20 pct., og i lande som Portugal og Frankrig slipper borgerne med at aflevere under et par pct. af deres kapitalpension til staten, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: