VIRKSOMHED, SKATTER, AFGIFTER, BILER, GRÆNSEPENDLING, REGISTRERINGSAFGIFT, REVISORER

Kør i udlandet og slip for registreringsafgift

Flag 21-02-07 ~Et minuts læsning · 201 ord

Flere tusinde danske grænsependlere har siden efteråret 2006 haft mulighed for at købe en bil uden at skulle betale den særlige danske registreringsafgift, som tredobler bilens pris.

Muligheden skyldes en udtalelse fra EF-Domstolen fra 2005, som det danske skattevæsen nu har rettet ind efter.

Den nye regel er til fordel for danskere, der arbejder for en udenlandsk arbejdsgiver, samt danskere der er selvstændige og i den forbindelse har kørsel i udlandet. Det er bl.a. danskere, som dagligt passerer grænsen til Tyskland, Sverige og Polen, der kan nyde godt af afgiftsfriheden. Selvstændige skal enten have et forretningssted i udlandet, udføre opgaver i udlandet eller lave opsøgende salg i udlandet.

For at kunne købe bilen til en tredjedel pris skal bilen enten befinde sig mindre end 183 dage om året i Danmark, eller så skal bilen på årsbasis tilbagelægge flere kilometers erhvervskørsel i udlandet, end den samlet set kører i Danmark.

Den nye mulighed for at spare hundredetusindevis af kroner - eller købe en noget større bil end ellers - har allerede givet travlhed hos revisionsfirmaerne Deloitte og BDO Scanrevision. Herfra lyder meldingen, at den nye regel typisk får folk til at købe sig en Audi, BMW eller Mercedes, fremgår det af artiklen.

Skribentmail:

Mere info: http://epn.dk/erhverv_samfund/article21720.ece