VIRKSOMHED, GENERELT

Svenskere kræver flere instrukser og mere ledelse

Flag 22-03-16 ~Et minuts læsning · 161 ord

Svenskere og danskere er begge effektive på deres arbejde, men der findes alligevel forskellige i arbejdskulturen på de to sider af Øresund.

Svenskerne er ikke så selvkørende som danskerne på arbejdspladsen. Når en arbejdsopgave er afsluttet, tænker danskeren proaktivt og går ud over sin opgave. Men svenskeren skal have fika (pause). Og det gælder både morgen, formiddag, middag, efermiddag og aften.

Sådan lyder i hvert fald erfaringen fra Henning Schou, Maersk Broker Agency, som mener, at der generelt skal bruges mere tid på at lede svenskere end danskere.

Han bakkes op af Aslak Vind, der er ansat inden for salg hos Michelin. Aslak Vind oplever, at svenske medarbejdere skal have flere instrukser end danske. Svenskerne er mere usikre end danskerne. De søger i højere grad anerkendelse og bekræftelse end deres danske kolleger.

Desuden er svenskerne vældig gode til at læse på lektierne, men de får ikke altid eksekveret. Der er meget skjult potientiale hos svenskerne, lyder Aslak Vinds erfaring ifølge artiklen.

Skribentmail: