INVESTERING, ØKONOMI, GRUNDE, JORD

Skov til halv dansk pris

Flag 27-12-07 ~Et minuts læsning · 206 ord

Selv om prisen for en svensk skov er steget de seneste fem år med 63 pct., så koster en svensk skov staidg kun halvdelen af en skov i Danmark. Derfor er det nu 4,7 pct. af de udbudte svenske skove, der bliver købt af udlændinge. Mod 3,6 pct. for blot et halvt år siden.

En god del af de danske købere er landmænd, som har solgt deres driftsejendom i Danmark. De kan nemlig udskyde skatten af fortjenesten fra salget, hvis de investerer pengene i en anden form for erhvervsproduktion.

Danskerne køber især meget skov i området lige nord for Skåne, hvor hver tredje skov i visse områder bliver solgt til en dansker.

Men de mest interessante skov-investeringer gør man i virkeligheden i Mellemsverige. Selv om priserne her er steget med 79 pct. de seneste fire år, så findes her fortsat noget af det billigste skov i Europa, fortæller Mikkel Amager, direktør i ejendomsfirmaet Svensk Skov og Jagt.

Efterspørgslen efter biomasse til fremstilling af ethanol vil trække træpriserne opad. Det samme vil den stigende efterspørgsel fra Kina. Desuden har de svenske skovpriser ikke tidligere været påvirket af herlighedsværdierne, men det kommer nu med de udenlandkse køb, og det vil også presse priserne opad, argumenterer direktøren i artiklen.

Skribentmail: