FORBRUG, STATISTIK, FØDEVARER, IT

Grænsehandel stadig stor trods dyrere svensk krone

Flag 29-09-10 ~Et minuts læsning · 195 ord

Den svenske kroner er blevet dyrere her i 2010, og det har fået danskernes indkøb til at falde en anelse hinsidan. Men det forhindrer ikke danskerne i fortsat at valfarte i stort tal til den anden side af Øresund for at købe billigt ind.

Tværtimod lå danskernes grænsehandel i Sverige på DKK 890 mill. i første halvdel af 2010. Det viser rapporten «Nordisk gränshandel och turism i Sverige 2010» fra det svenske analysefirma HUI, som dermed for første gang sætter kroner og øre på danskernes indkøbsture i det svenske.

Til sammenligning handler danskerne ind i de tyske grænsebutikker for DKK 3,0 mia. om året - altså for mere end tre gange så meget.

Tages danskernes ferieophold i Sverige med i beregningen, viser det sig, at danskerne alt i alt lagde DKK 3,5 mia. i Sverige i første halvdel af 2010. Heraf tegner dagligvarer sig for 20 pct. (DKK 700 mio.) og varige forbrugsgoder for 28 pct. (DKK 980 mio.).

I alt lægger danskerne måske i nærheden af DKK 2,0 mia. i de svenske detailhandelsforretninger, og det er mange penge, som danske butikker dermed går glip af, påpeger chefkonsulent i Dansk Erhverv, Mette Feifer, ifølge artiklen.

Skribentmail: