SKOLE, BØRN, JURA, REGLER, BÅDE, DOBBELTBESKATNINGSAFTALE, FLYTNING, FØRTIDSPENSION, STATSBORGERSKAB

Svar til Førtidspension i Spanien

Flag 10-03-11 ~2 minutters læsning · 242 ord

På nedenstående link til borger.dk plejer man at kunne klikke sig frem til pension og udland, det virker ikke lige for mig i dag.

Dette link virker til gengæld:http://www2.borgerservice.dk/selvbetjening/product/TextView.aspx?treeId=1447366&GUID=65a1ee14-e5c1-4c62-88f2-a9aaebaa5735&id=625&p=kolding

Nogle ting er lavet om mht. hvor man skal søge, men dette gælder stadig:

«Hvis du får en dansk pension, kan du tage den med til lande inden for EU, EØS og til Schweiz, hvis du er statsborger i et af landene og derudover opfylder en eller flere af disse betingelser:

du har arbejdet i Danmark eller i et andet af landene

du har været studerende i Danmark i mindst tre år

du er familiemedlem til en, som arbejder i Danmark og selv har boet i Danmark i mindst tre år - uanset dit statsborgerskab

du er statsborger i et af de nordiske lande og har boet i Danmark i tre år, før du fik dansk pension.

Løbende personlige tillæg og varmetillæg, som du får i Danmark, bliver ikke automatisk udbetalt efter flytningen. Du skal selv søge Sikringsstyrelsen om tillæggene, efter du er flyttet.»

Der er ikke længere dobbeltbeskatningsaftale ml. Danmark og Spanien, så du bør forhøre dig hos skat om beskatning. Under alle omstændigheder skal du huske at meddele både folkeregisteret OG skat, at du udvandrer og hvorhen. Du skal stadig indgive selvangivelse til skat i DK, og huske hvert år både ved forskudsopgørelse og selvangivelse at påpege, at du bor i udlandet, og gerne vil beskattes i hht. reglerne for det.

Skribentmail:

Mere info: http://https://www.borger.dk/emner/danskere-i-udlandet/sider/default.aspx