POLITI, KRIMINALITET, GENERELT, KRIMINELLE, PENGE

Danske hash-bagmænd bor i Sydspanien

Flag 27-06-10 ~Et minuts læsning · 196 ord

Den spanske solkyst beboes også af to danske bagmænd, som leverer hash til det københavnske marked. Den ene forsyner rockerbanden Hells Angels (HA), mens den anden leverer til hovedstadens indvandrermiljø.

Det fortæller Kasper Vetter, der tidligere har været højre hånd for en HA-kasserer. Nu er han under PET’s vidnebeskyttelsesprogram.

Hashen bliver fragtet fra Marokko til Spanien over Gibraltar-strædet på jet-ski, og herefter ompakker de to udenlandsdanskere på solkysten varerne til specialbyggede køretøjer og kølevogne, som sørger for den sidste del af transporten til Danmark. Og fortjenesten er enorm. I Marokko koster hashen DKK 7,50 pr. gram, mens prisen på gaden i Danmark løber op i DKK 100-120 grammet.

Kasper Vetter beretter, at han i marts 2009 deltog i en række møder i Malaga med de to udenlandsdanskere og et medlem af HA. Baggrunden for mødet var angiveligt, at hash-priserne på det pågældende tidspunkt var faldende i København, og at HA gik tilbage på det lukrative marked.

Den udenlandsdansker, som stod for leverancerne til HA, fortalte ifølge Kasper Vetter, at han var med til at betale for Hells Angels støttegrupen AK81 med, hvad der svarer til 10 pct. af den hash, han solgte, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: