PENSION, OPSPARING, JURA, REGLER, BUREAUKRATI, DOBBELTBESKATNINGSAFTALE, FRADRAG, RÅDGIVNING, VILLAER

Dobeltaftale for en spansk pensionist!

Flag 18-10-07 ~2 minutters læsning · 316 ord

Jeg er spanskstatsborg, bo og arbejde for en spansk virksomhed i Madrid siden 1.4.2005 (fuldskattepligtig i Spanien), og selv om jeg er glad for DK og har en masser gode venner og familie, har ingen planner med at komme tilbage til DK. Har boet og arbejdet i DK i 27 år, derfor har jeg ret, efter gældende EU regler, til en del af den danske pension + et privat livsvarig pension , som jeg stadig betaler på privat basis (uden noget form for fradrag). Ifølge det ny lovforslag skulle jeg betale dansk skat af disse penge når jeg bliver pensionist om 6 år…..kan noget være mere grotesk!….

Jeg er ikke jurist, men har nok sund og fornuft i mit hoved for at forestille mig af dette indgreb fra den danske skatteminister er faktisk ulovlig i EU sammenhæng (og enhver sammenhæng). Mig bekendt, Spanien / Frankrig har ikke underskrev et nyt / eller afskaffe den dobbeltaftale med Denmark, og enhver skattemyndighed i Spanien (Hacienda) vil kun acceptere den gældende aftale som er underskrevet af begge lande, dette uanset hvad de skatte myndigheder, kommuner, etc gør eller siger i DK.

Ved siden af en svindel til de folk da har sparet op i alle de år for at bosætte sig i Spanien / Frankrig som pensionist (dobbeltbeskatningsaftale har eksisterede siden 1957), betragter jeg dette indgreb og sin form som ulovlig, derfor, hvis man har råd og ville gerne bo i Spanien som pensionist, ville jeg anbefale at skaffe sig en god spansk (eller dansk) jurist med forstand på EU regler og aftaler, plus at skaffer sig en rådgiver for at finde ud hvad man kan gør med sit penge, hus, etc. , fordi… ja, hvad bliver det næste…

Det eneste positiv er at lovforslaget ikke er vedtaget på nuværende tidspunkt, og det er ret usikker at den bliver, så derfor er der usikkerhed om indholdet.

Med venlig hilsen

Skribentmail: