Hej Peter,
Helt konkret vil jeg anbefale dig at holde fast i dine planer om at komme herned og se områderne an.
Du kan anvende lokale mæglere, hvor du sikkert også kan finde nogle engelsktalende. Mæglerne kender områderne og har sikkert også en god portion «salgsgas» om både boligerne og områderne.
Du skal selvfølgelig selv sikre dig, at lokalområdet og boligen lever op til dine forventninger. Desuden skal du have en advokat, der kan give dig information om ejendommens juridiske status.
Når du har udvalgt et område, er du velkommen til at tage kontakt til mig for en henvisning til en dansk- eller engelsktalende advokat, for vi kender de forskellige advokater hernede ret godt.
Selvom vi ikke dækker så langt ind i landet, er du naturligvis også velkommen til at ringe og få en snak om de forskellige boliger og områder, vi dækker (se mere på casauna.dk).
Om valg af område har jeg ikke så meget at sige, for det kommer helt an på dine personlige ønsker. Hernede kan du finde byer med høj bebyggelse og danskerklubber, ligesom der er landsbyer hvor der kun tales spansk, og hvor udlændinge ofte opfattes som påtrængende. Uanset hvor du vælger, er det vigtigt at huske, at vi er tilflytterne, der skal lære en ny mentalitet og nyt system.
En anden deltager i debatten har svært ved at finde en mægler til at sælge sin bolig, og det er naturligvis ikke så rart. Ligesom i Danmark skal man vælge område og bolig, så man kan komme af med den igen, for i gennemsnit ejer vi boligerne i 7 år, uanset om den er købt som «her skal vi bo resten af vores tid».
Hos CASA:UNA tager vi heller ikke 30 km ind i landet for at tage en bolig til salg, med mindre det er et område vi har stor efterspørgsel på.
Det har ikke noget med sløvhed eller useriøsitet at gøre. Vi driver en forretning, og vores løn betales af den indtjening der kan laves.
Det kan lyde hårdt, men desværre er der ikke den store indtjening på, at tage en enkelt bolig til salg i et område, hvor man ellers ikke har boliger på bøgerne.
Derfor: køb altid en god handelsvare - både vedr. bolig og område.
Jeg skrev at Spanien er forskelligt fra Danmark «på godt og ondt», og her mener jeg de generelle kulturforskelle.
Fx i Sydspanien er befolkningen meget afslappet, man kender det som «mañana»-mentaliteten, svarende til «i morgen er der atter en dag».
Den er gennemsyret i det sydspanske samfund, og den gode side af det, er at tingene er mere afslappede, livsnydende og der er mindre stress.
Bagsiden af medaljen er at ALT tager længere tid, og som dansker, der er vant til at «tingene bare kører», kan det være en overraskelse.
Husk at tage det sure med det søde, og at problemerne virker mindre, når solen skinner!
Venligst
Flemming