BOLIG, ØKONOMI, EJENDOMSSKAT, LEJLIGHEDER

Xpert-svar om lejlighed i Spanien

Flag UDLANDSXPERTERNE 08-06-09 ~Et minuts læsning · 210 ord

Hej Margrethe,

  1. Du kommer længere med pengene i Spanien, men efter opsigelsen af skatteaftalerne mellem Danmark og Spanien, slipper man ikke så let om skatten som tidligere.

  2. Skattesatser kan du finde på www.ditspanien.dk

  3. Leveomkostningerne er generelt lavere i Spanien også for boligejere, der ikke betaler de høje årlige ejendomsskatter. Men det afhænger af hvilket område du vil bo i. Billigst er Costa Blanca og den østlige ende af Costa del Sol. Den vestlige del af Costa del Sol er noget dyrere, ca. 30 - 50% er mit gæt.

Priserne på hverdagsvarer, restaurantbesøg etc. kan være svært at svare på, da det jo afhænger af dine vaner og behov. Min anbefaling er at tage en på ferie til Spanien, og så medtage en indkøbsseddel, svarende til hvad du normalt køber.

  1. Det er muligt at tegne privat forsikring for et relativt lavt beløb, og jeg anvender selv et produkt fra IHC. Reglerne for gratis hospitalshjælp skal du nok undersøge nærmere, da det afhænger af hvor længe du vil bo i Spanien.

Din andelslejlighed vil jeg anbefale at du sælger først, så du er fri til at købe den bolig du vil, uden at skulle vente på en bolig, hvor de nuværende ejere ønsker at bo, hvor din lejlighed er.

Venligst

Flemming

CASA:UNA

Skribentmail: