BOLIG, ØKONOMI, EJENDOMME

Vær varsom med at købe huse i Spanien

Flag 25-07-04 ~Et minuts læsning · 192 ord

I et brevkassesvar manes der til forsigtighed med at investere i spanske fritidsboliger netop nu. Årsagen er de mange englændere, som har købt hus i Spanien i de senere år, og som har været medvirkende til de senere års kraftige prisstigninger på huse i Spanien.

Englændernes store opkøb i Spanien hænger blandt andet sammen med de store friværdier, som er fremkommet ved de faldende renter og stigende huspriser i England - også set i forhold til resten af Europa. Men lige nu er renten på vej op i England, og det kan føre til, at englænderne begynder at sælge deres fritidshuse i Spanien igen. Og når først den modsatte bevægelse er sat i gang, kan de spanske priser komme til at rutsche hurtigt ned ad bakke, fordi mange spanske ejendomme købes med spekulation for øje, og fordi der er kraftig byggeaktivitet og dermed udbud af huse i Spanien netop nu.

En lignende situation opstod i begyndelsen af 1990’erne, da den engelske centralbank i løbet af kort tid hævede renten kraftigt. Resultatet var, at ejendomspriserne faldt mellem 30 og 50 pct. - vel at mærke på det spanske marked, fremgår det af brevkassesvaret.

Skribentmail: