BOLIG, KØB, SALG

Udsalg af boliger for DKK 670 mia.

Flag 31-07-13 ~Et minuts læsning · 171 ord

55.700 spanske boliger - hovedsageligt fra Andalusien og Valencia-området - bliver sat på storudsalg i de kommende måneder, og de har en anslået værdi på DKK 670 mia. Boligerne er p.t. ejet af de krakkede sparekasser Sareb, og udsalget er sat i gang af skraldespandsselskabet for fallerede aktiver under den spanske stat.

Salgspriserne for de mange boliger vil give et meget vigtigt fingerpeg om, hvorvidt boligmarkedet i Spanien har det lige nu. Der er mulighed for afkast. Men der er også stor risiko, og økonomien tegner fortsat ikke godt i Spanien, lyder vurderingen fra Royal Bank of Scotland (RBS).

Gennemsnitsprisen på en bolig er de senere år faldet mellem 20 og 50 pct. - afhængig af område. Og boligpriserne vil falde med yderligere 10-15 pct. i 2014, lyder forudsigelsen fra Goldman Sachs og Standard & Poor’s.

Analysechef Fernando Ecinar fra den spanske bligportal Idealista.com ser heller ikke positivt på de priser, som storudsalget vil indbringe. De nuværende priser tager ikke højde for det annoncerede storudsalg, som han udtrykker det i artiklen.

Skribentmail: