BOLIG, GENERELT, BÅDE, EJENDOMSMÆGLERE, FLYTNING, MØBLER

Kommentar til Hjælp ang flytning til Spanien

Flag 29-04-08 ~3 minutters læsning · 427 ord

Hej Tina,

Boligmarkedet i Spanien er ikke så nemt at gå til… og billigt er det bestemt heller ikke for os forkælede danskere, som ønsker en vis boligstandard. Mht. udleje er det meget almindeligt, at man udlejer i lavsæsonen (okt-juni) for en relativ lav pris men til gengæld tager hårdt ved i de populære feriemåneder om sommeren. Derfor bliver gennemsnitsprisen for helårsleje temmelig høj i ferieområderne ved kysterne. Så enten skal I nok indstille jer på en forholdsvis høj husleje eller på at flytte noget ind i landet. Hvis Costa Blanca også kunne være en mulighed er prisniveauet lidt lavere der. Der er ikke dansk skole men både svensk, norsk og engelsk. Her er et par store saltsøer som efter sigende skulle være rigtig gode for folk med problemer med luftvejene som din mand.

Da der generelt er mange brugte boliger til salg i Spanien for tiden, kunne det også være en idé at henvende sig til ejendomsmæglere, der måske har sælgere, der er interesseret i at udleje indtil, der kommer lidt mere gang i boligmarkedet igen.

I Mijas (Costa del Sol) ligger et mindre dansk butikscenter «Centro Idea», hvor I også kunne prøve at spørge jer frem mht udeje. Det er år siden jeg selv har været der, men dengang var folkene meget hjælpsomme over nytilkomne. På solkysten udkommer «Solkysten» http://www.solkysten.net/ samt magasinet «La Danesa» http://www.ladanesa.com/ hvor I kunne prøve med en annonce - på Costa Blanca hedder det «Magasinet Scandinavia».http://www.dansk-costablanca.com/

Under alle omstændigheder må I se at komme derned og afsætte tiden til at finde ud af, hvilket område som passer til jeres familie. Husk at behovene til en hverdag ikke er de samme som på en ferie… Tjek transportmuligheder, spørg jeg for hvordan der om sommeren (overfyldt?) og om vinteren (dødt eller renset for personer under 65 - ikke noget galt med det sidste, men måske ikke lige en børnefamilie søger..)

Mht. flytning så kender jeg ikke priserne, men jeg vil råde jer til at tage vigtigste og mest personlige ting med, og så sælge resten. Danske møbler passer heller ikke altid i hverken stil eller størrelse - og hvorfor betale for at få den store sofa og spisebord med, hvis I ender med at finde en bolig, hvor der ikke er plads til det? Der er også mange boliger som udlejes møbleret (dog sjældent møbler af høj standard). For år tilbage benyttede jeg firmaet «Søren og Jens» som kører flere gange om ugen til Spanien.

Men anyways: håber I kan bruge mit input til noget og held og lykke fra en navnesøster :-)

Skribentmail: