BOLIG, SKATTER, AFGIFTER, BOLIGSALG

Danskere kan få skattepenge tilbage på grund af forskelsbehandling

Flag 08-10-10 ~Et minuts læsning · 169 ord

En lang række danskere har fået krav på tilbagebetaling af skat. Det drejer sig om personer, der har solgt deres ejendom eller har haft anden kapitalindkomst i Spanien inden 2007.

Baggrunden er den, at de spanske skattemyndigheder frem til udgangen af 2006 beskattede kapitalindkomst hos udlændinge anderledes end hos spanske statsborgere. Udlændingene skulle betale 35 pct. ved salg af ejendom efter mindst et års ejerskab, mens spanierne kunne slippe med at betale 15 pct.

Forskelsbehandlingen er blevet kendt ulovlig af EF-domstolen, men eftersom Spanien kun har en forældelsesfrist på fire år ved skattesager, kan de ramte udlændinge ikke længere nå at rejse deres erstatningskrav.

En EU-dom fra januar har forlænget fristen, så sager kan rejses frem til 19-11-2010.

Kravet på at få tilbagebetalt forskellen på de 20 pct. gælder for danskere, der frem til udgangen af 2006 betalte den forhøjede spanske avanceskat ved salg af feriebolig i Spanien. Men de skal selv møde op i Spanien og gøre deres krav gældende, fortæller partner hos Skatteadvokaterne, Martin Simonsen, ifølge artiklen.

Skribentmail:

Mere info: http://www.dinepenge.dk/skat/artikel/har-du-skat-tilgode-spanien