VIRKSOMHED, SKATTER, AFGIFTER

Her kan du dividere din skatteprocent med 10

Flag 06-12-10 ~2 minutters læsning · 241 ord

Hvis du gerne vil beholde en større del af de penge, du tjener, er Schweiz et af de bedste lande at flytte til. Kukurenes land har en af de laveste skatteprocenter i overskuelig afstand fra Danmark, når det gælder personlig indkomst.

Men skatteprocenterne svinger en del i alpelandet. Meget afhænger af, hvilken kanton (delstat), du slår dig ned i. Kantonen med den allerlaveste skatteprocent på personlig indkomst er tysktalende Zug, hvor du kan fjerne det sidste ciffer fra din skatteprocent i Danmark.

Det sidste kan Daniel Hansen tale med om. Han flyttede til Zug for et par år siden, og nu er hans skatteprocent banket ned under 5. For at være helt præcis betaler han 3,6 pct. i skat, men dertil kommer dog sygeforsikring. Samtidig er kapitalgevinster skattefrie i Zug.

Daniel Hansen har ikke noget ønske om at spare op i gennem et helt liv - blot for at opdage, at han har fået dårligt helbred, når han endelig en gang skal til at leve livet. Derfor er det først og fremmest frihed, som eksildanskeren søger. Og det har han fået - både økonomisk og i dagligdagen.

Samtidig føler Daniel Hansen ikke, at han nødvendigvis er gået glip af så meget «Danmark», siden han sammen med sin kæreste pakkede sydfrugterne for et par år siden. Afstanden er kun 12 timer i bil eller to timer i fly, fremhæver danskeren, der driver sit eget rådgivningsfirma i det schweiziske, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: