FORBRUG, SKATTER, AFGIFTER, MOMS, TILSKUD

Prisen på benzin er sat op med 45 pct.

Flag 23-04-16 ~2 minutters læsning · 237 ord

Oliepriserne er faldet med mere end 60 pct. siden juni 2014. Det rammer især en oliestat som Saudi Arabien, der har set sig nødsaget til sætte prisen på en liter 95 oktan ved sine egne benzintanke op med 45 pct.

Det betyder, at saudi araberne nu skal ryste op med DKK 1,60 pr. liter. Samtidig er det ugentlige tilskud, som landets indbyggere modtager til køb af benzin, sat ned fra DKK 180 til DKK 102. Om ugen.

Til sammenligning betaler danskerne stadig 7 gange så meget for benzin, og ordet benzintilskud er ikke rigtig slået igennem på dansk.

Stramningerne - hvis man ellers kan kalde dem det - er sket under en nye Kong Salman, og de har også ramt bl.a. el og vand. Nu vil en dansker måske straks tænke, at saudi araberne også har fået en omgang på afgiftsskruen. Men Saudi Arabien spiller på en anden banehalvdel, når vi taler stramninger. Der er nemlig tale om, at tilskuddene til vand og el er sat ned.

Samtidig begynder man at nævne ordet skat som en måde at opveje de manglende olie-indtægter. Dog ikke skat, som vi kender det fra nordlige breddegrader. Den slags findes nemlig slet ikke i det arabiske ørkenland. Og det ligger heller ikke i kortene.

I stedet tales der ifølge artiklen forsigtigt om, at landets regering måske kunne finde på at indføre moms. Det kender man nemlig heller ikke til i Saudi Arabien.

Skribentmail: