FORBRUG, ØKONOMI, ENERGI

Her kan du bruge strøm næsten uden at betale afgift

Flag 21-06-10 ~Et minuts læsning · 182 ord

Portugal skiller sig ud fra de fleste andre vesteuropæiske lande ved at have nogle meget lave afgifter på el. Her udgør gebyrer, skatter og afgifter til staten kun 0,7 pct. af det beløb, der står nederst på el-regningen, fremgår det af en undersøgelse, som det tyske el-selskab E.ON har lavet.

Den næstlaveste afgift på el finder du i Storbritannien, hvor den lyder på 4,6 pct. I de fleste andre vesteuropæiske lande ligger el-afgifterne på rundt regnet 20 pct.

I den modsatte ende af skalaen finder vi såmænd lille Danmark, som brillerer med statslige afgifter, skatter og gebyrer, der æder over halvdelen af el-regningen. 54,1 pct. for at være helt nøjagtig. Indregnes den såkaldte PSO-tarif i de danske el-afgifter, når procenten endda op på 59, oplyser Torben Synnest, der er direktør i Norenergi.

Men selv om vi tager den laveste af de to procenter, rækker det rigeligt til en dansk verdensrekord i el-afgifter. Der er endda et stykke ned til Tyskland, som ligger på andenpladsen i E.ON’s opgørelse. I nabolandet mod syd går 38,6 pct. af el-regningen til staten, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: