VIRKSOMHED, GENERELT, LANDEJENDOMME, VINGÅRDE

25-30 minkavlere har søgt til udlandet

Flag 04-09-12 ~2 minutters læsning · 228 ord

Mellem 25 og 30 danske minkavlere har startet produktion i Polen eller andetsteds uden for Danmark. Og den lange sagsbehandlingstid for at udvide minkbedrifter i Danmark kan meget vel få flere til at følge efter, forudser Tage Pedersen, der er formand for de pelsdyravlere i Kopenhagen Fur.

Senest har en af landets største minkavlere, Bo Larsen fra Feldborg ved Holstebro, valgt at etablere sig i Poznán i Polen. Her har han fået tilladelse til at oprette en produktion på 63.000 avlsdyr, som årligt vil levere cirka 350.000 skind. Dermed bliver produktionen i Polen fra starten større end den produktion, som han har brugt 27 år på at bygge op i Danmark.

Bo Larsen havde aldrig i sin vildeste fantasi forestillet sig, at han nogensinde skulle komme til hverken at arbejde eller bo i Polen. Men sådan bliver det ikke desto mindre.

Også i Bo Larsens tilfælde er det den langsomme sagsbehandling i Danmark, der har jaget ham ud af landet med sine udvidelsesdrømme. Bo Larsen har ventet i fem år på at få godkendt en udvidelse af sin danske produktion, og nu vil han ikke vente længere.

Jeg forlader ikke min mink-produktion i Danmark, men mulighederne - herunder for at vokse - er meget større i Polen. Og så finder vi en helt anden indstilling hos landets myndigheder og politikere end i Danmark, fortæller Bo Larsen ifølge artiklen.

Skribentmail: