SKOLE, BØRN, GENERELT

Ingen vuggestuer og 14 lukkeuger

Flag 28-08-09 ~2 minutters læsning · 215 ord

Hvis din familie påtænker at flytte til Østrig med jeres små børn for at køre to karrierer, så kan det blive et problem.

I det tysktalende alpeland er der nemlig ingen vuggestuer, som vi kender det i Danmark. Det første tilbud i form af børnepasning er børnehaverne, hvor børn kan blive passet fra, de er tre år, lige som i Danmark.

Samtidig må debatten om lukkedagene i de danske børnehaver virke helt underlig på en østriger. I Østrig holder både børneinstitutioner og skoler nemlig lukket 14 uger om året.

Resultatet kan bl.a. aflæses på, hvor mange østrigske kvinder der ikke arbejder ude. Uden for hovedstaden er det 40 pct. af kvinderne, der går hjemme.

Sådan lyder nogle af de erfaringer, som Martin Pedersen, nu er general manager for Nokia i Norden og Baltikum, gjorde sig, da han indtil årsskiftet 2008-2009 arbejdede i Østrig som general manager for Nokia med alpelandene og Adriaterhavslandene som ansvarsområde.

De - set med danske øjne - dårlige muligheder for børnepasning var lidt af en belastning for både ham, hans svenske kone Ann og deres to børn, så det var med en vis lettelse, at familien flyttede til Danmark i begyndelsen af 2009.

Martin Pedersen mener kort sagt, at Østrig er et både mandsdomineret og gammeldags samfund, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: